Forestillinger - AMAGERTEATRET

AMAGERTEATRET
Gå til indhold

Hoved menu:

Forestillinger

22., 23. og 24. oktober kl. 19.30
BRIDGE OVER TROUBLED WATER
 
Landsteatret tager den store succes og anmelderroste musikforestilling "Bridge Over Troubled Water" på turné igen i efteråret 2018.
 
Forestillingen har virkelig begejstret et stort publikum med stående applaus i de teaterforeninger, hvor den har spillet indtil videre, og hvor mange publikummer har sunget eller nynnet med på mange af de velkendte sange.
Bridge Over Troubled Water er en rørende, intim og gennemmusikalsk musikforestilling. Den tager dig med til nogle af deres skelsættende begivenheder, deres kunstneriske forskelligheder og deres lyse og mørke perioder. Musikforestillingen fører os igennem deres største hits bl.a. Mrs. Robinson, The Boxer, Cecilia, Scarborough Fair, The Sound Of Silence, America og selvfølgelig Bridge Over Troubled Water.
At Verdens mest elskede duo blev ædt op af jalousi og fjendskab, ville have været en fascinerende historie om et venskab som blev ofret på kunstens og berømmelsens alter. Men som instruktør og forfatter Peter Aude siger " I researchen på Simon & Garfunkel finder man to mennesker som har været, og er, venner for livet, men som kunstnerisk stoppede deres samarbejde efter "Bridge Over Troubled Water". Det var ikke fordi, der ikke var masser af uenigheder mellem dem, men noget stort drama var der ikke. Det var et musikalsk geni og en gudsbenådet sanger, som hver især var stærke individer der bidrog til uenighederne. Deres 5.aIbum "Bridge Over Troubled Water" fra 1970 blev markeret med adskillige forsinkelser grundet deres kunstneriske uenigheder. De brød samarbejdet som uvenner i 1970 inden albummet var udkommet".

INSTRUKTION: Peter Aude
SCENOGRAFI: Maja Boberg
MEDVIRKENDE: Morten Lützhøft & Nis Pedersen

Landsteatret
19., 20. og 21. november Kl. 19.30
DRENGEN
DER VILLE VÆRE VÆGTLØS
 
En hverdagskomedie om håbløse drømme

Drengen der ville være vægtløs er en skæv og underfundig komedie om, hvor svært det er at få lov til at se så langt som mod stjernerne, når horisonten for ens nærmeste er dagens varme ret fra Grillen.

René er en overvægtig nørd, som stadig bor hjemme hos sin migræne-ramte mor. Før hans far døde, skaffede han René en læreplads hos den lokale blikkenslager. Men René vil ikke være VVS'er — han vil være astronaut. Han drømmer om at flyve højt op i himmelrummet ikke om at vade rundt i andre folks klakslam. Han drømmer om at bo i sin egen lejlighed i storbyen — ikke om at hænge fast i barndommens provinsby med en omklamrende mor og en insisterende chef, der gerne ville overtage pladsen efter Renés far.
Renés eneste venner, Theis og Winnie, drømmer også om at finde vejen væk: Theis fifler med at score nogle hurtige, men lyssky penge. Winnie drømmer om at vinde en sangkonkurrence og blive berømt.
Drengen der ville være vægtløs blev ved uropførelsen på Aalborg Teater i sæson 16/17 af publikum og anmeldere rost for sin blanding af humor og skarphed i beskrivelsen af, hvor svært det er at være mønsterbryder:

DRAMATIKER: Thomas Markmann
INSTRUKTION: Geir Sveaass
SCENOGRAFI: Marianne Nilsson
MEDVIRKENDE: Nikolai Jørgensen, Mette Horn, Lars Bom, Mads Reuthel, Mette Klakstein Wiberg

folketeatret | turne

28., 29. og 30 januar kl. 19.30
HOLGERS FORSVARSTALE

En komedie om politisk korrekthed
 
Den hyggelige komiker, Holger, har altid fulgt én regel: Man sparker opad og aldrig nedad. Men en aften på scenen, mens han joker med de højreorienterede partiers kamp for at stjæle vælgere fra hinanden, kommer han til at bruge ordet "kannibalisme' .
En sort kvinde blandt publikum føler sig krænket over brugen af netop dette ord, og beskylder Holger for at være en midaldrende hvid racist. Holger bliver meldt til politiet og sigtet efter racismeparagraffen. En retssag er uundgåelig.
Som Dante går Holger gennem sit indre inferno og møder forskellige skikkelser - Gud, Gandhi, Voltaire, Sokrates - og endda sin ekskone, der hver især - på godt og ondt kommer til at åbne hans øjne.
Holgers Forsvarstale er en musikalsk og grænseløs komedie om løse grænser for komik.
Se Farshad Kholghi og Mads Kejser - med vanlig følsomhed - trampe ind i tidens største spinatbede: Den politisk korrekthed og offerrollen som våben.

letITbe


18., 19. og 20. marts kl. 19.30
SVEND, KNUD & VALDEMAR

Synger på sidste vers

Peter Fristrups teaterstykke Svend, Knud og Valdemar har holdt sig på repertoiret siden premieren i 1887 og har igennem alle årene fornøjet publikum over hele landet.
Nu kaster Figaros sig over stykket og tilføjer det ekstra sangnumre fra både opera, operette og musical. Og når vi derudover tilsætter Figaros særegne komik til den i forvejen humørfyldte forestilling, er der garanti for en morsom aften i teatret.
Hos Figaros varetages alle rollerne af sopranen Lisbeth Kjærulff, barytonen Hans Dueholm og den nytilkomne skuespiller og sanger Kristian Jensen. Og som bonus (og ved hjælp af moderne teknik) svæver sangeren og revyskuespilleren Rasmus Krogsgaard over vandene i skikkelse af "Knud Lavards Ånd'
Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra pianist m.m. Allan Dahl Hansen.
Den fulde titel på Fristrups farce er "Svend, Knud og Valdemar" eller "Kongemordet i Roskilde" eller "Slaget på Grathe Hede", et historisk, romantisk udstyrsstykke i fem changementer med indlagte sange. Vi følger en teatertrups forsøg på at opføre et stykke om slaget på Grathe Hede, hvor alt går galt, blandt andet fordi intrigerne mellem skuespillerne ikke kan skjules.
Og bare rolig. Den fromme og fulde bisp, suffløren, der forsøger at holde sammen på det hele, teaterdirektøren og hans talentløse kone, og Svend, Knud og Valdemar er alle med.

Produceret af: Den Ny Opera og Figaros
Instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen
Gæstesolist (som projektion): Rasmus Krogsgaard
Gendigtning: Kjærulff, Jensen og Dueholm
Kostumer: Nathalie Meldgaard
 
AMAGERTEATRET 2018-2019
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu